Mårtenssons Piano

Vi har Sveriges största showroom för piano och flyglar. Vi finns i Höör i centrala Skåne.

Om oss

Jag heter Lars Mårtensson och är pianotekniker med ett verksamhetsområde som täcker hela Skåne.

Mårtenssons piano/Mårtenssons Pianoverkstad har funnits sedan 1996 och arbetar med pianostämning, renovering och försäljning av flyglar och pianon, besiktning, konsertuthyrning, montering av pianolife saver mm. Vi säljer alla tillbehör.​

Vi är även generalagent för Feurich i Skåne , ett österrikiskt/tyskt kvalitetsmärke med marknadens bästa priser för kvalité. Feurich tillhör idag Topp10 i världen.

Vi har även haft lokal på Limhamn men lagt allting gemensamt uppe i Höör på Skånestugan, mittemot Skånes Djurpark.

Vi är nu Sveriges största showroom för nya och begagnade flyglar och piano.

​Vi har Wasa kredit som en betalningsmöjlighet, enkelt snabbt och smidigt utan säkerhet. Nu erbjuder vi räntefritt upp till 2 år och upp till 100 000 kr/person i hushåll.

Öppettider: efter överenskommelse.

Min utbildning är lång och gedigen. Alltifrån en pianistisk utbildning där jag bl a har varit elev hos Hans Pålsson i 3 år till musikvetenskap på Lunds universitet. 1993-96 utbildade jag mig på pianoteknikerskolan i Leksand, som för närvarande är branschens enda utbildning i Sverige och idag är en 4 årig högskoleutbildning. Denna utbildning är ett minimikrav för att få kalla sig för auktoriserad. Sedan fick jag vidareutbildning hos pianotekner Walter Lechner i Helsingborg. 1 år senare blev jag som den första i Sverige från denna skola antagen som medlem i SPTF- Sveriges pianostämmare och -tekniker förening. SPTF är pianostämmarnas trygghet för kvalitet och garanti gentemot sina kunder. Kraven är hårda för att bli antagen till denna förening.

Jag har även erhållit Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium för besök på pianofabrik och vidareutbildning hos Feurich.