Mårtenssons Piano

Vi har Sveriges största showroom för piano och flyglar. Vi finns i Höör i centrala Skåne.

Begagnade flyglar

Detta är en del av vårt utbud av begagnade flyglar.

Renoverad svart Romhildt flygel från Weimar i Tyskland, 1930-tal. En tysk kvalitets flygel från bästa tiden i Tyskland med en otroligt bra klang. Flygeln har nytt hammarlag och nya stämnaglar och en liten genomgång och justering av mekanik har gjorts. Det ingår en exklusiv flygelbänk, värde 5000 kr samt en vanlig transport inom Skåne. 1 års garanti på funktion inom 40-60% i luftfuktighet. Mycket flygel för pengarna!

Pris: 55 000 kr

 

Helrenoverad Ed Seiler flygel, modell ca 172 cm vitblank polyester från ca 1943 En fantastisk flygel från Västtyskland med hög kvalité och mycket fin ton. Det som har gjorts är: Lagad resonansbotten Slipad och lackerad resonansbotten Nytt stegtryck Nya bas och diskantsträngar Ny stämstock Nya stämnaglar Ny dämmarfilt Ny filt – järnram Nytt hammarlag Byte av filt på respektive delar i mekanik Omaxling Justering av klavram Renovering och justering av mekanik Renovering och omgarnering av klav Ett antal uppdragningar – stämningar Intonering av hammarlag renovering av pedalverk Lackering av järnram Lackering av möbel i polyester Polering av mässingdelar. Det ingår en vanlig transport inom Skåne, leveransstämning, en exklusiv flygelbänk samt 5 års fabriksgaranti inom 40 – 60% luftfuktighet. + 5000 kr transport till Göteborg, +8000 kr till Stockholm.

Pris: 155 000kr

 

Svart helrenoverad Steinway&Sons flygel, modell”O” (180 cm) från 1923. Det som har gjorts är följande: Lagad resonansbotten Slipad och lackerad resonansbotten Nytt stegtryck Nya bas och diskantsträngar Ny stämstock Nya stämnaglar Ny dämmarfilt Ny filt – järnram Original hammarlag Byte av filt på respektive delar i mekanik Omaxling Justering av klavram Renovering och justering av mekanik Renovering och omgarnering av klav Ett antal uppdragningar – stämningar Intonering av hammarlag renovering av pedalverk Lackering av järnram Lackering av möbel i polyester Polering av mässingdelar. Det ingår en vanlig transport inom Skåne, efterstämning inom 1 månad, en exklusiv flygelbänk samt 5 års fabriksgaranti inom 40 – 60% luftfuktighet. + 5000 kr transport till Göteborg +8000 kr- Stockholm.

Pris: 295 000 kr

 

Svart renoverad Steinway & Sons flygel, modell ”M” (170 cm) från 1953. En fantastisk bra och kraftfull flygel för sin storlek. Flygeln har fått nya bassträngar samt en liten genomgång och justering av mekanik och städning. Klaviatur har renoverats. Hammarlag är i nästan nyskick då den nästan aldrig har spelats på. Det finns mycket dokumentation om flygeln och kvitton. Det ingår en exklusiv flygelbänk (värde 5500 kr), leveransstämning, samt en vanlig transport inom Skåne. 1 års garanti på funktion inom 40-60% luftfuktighet.

Pris: 255 000 kr

 

Helrenoverad Steinway & Sons flygel, modell ”S”(155 cm) i svartblank polyester från 1961. En mycket kraftfull klang för sin storlek. Den har spelats mycket måttligt sedan den köptes in 1961. Det som har gjorts är: Nytt stegtryck Nya bas och diskantsträngar Nya stämnaglar Ny dämmarfilt Ny filt – järnram Byte av filt på respektive delar i mekanik Justering av klavram Renovering och justering av mekanik Ett antal uppdragningar – stämningar Intonering av hammarlag renovering av pedalverk Lackering av möbel i polyester Polering av mässingdelar. Det ingår en exklusiv höj- och sänkbar flygelbänk, leveransstämning och en vanlig transport inom Skåne. 1 års garant på funktion.

Pris: 295 000 kr

 

Svart renoverad Aug, förster flygel från 1960, modell 215 cm. August förster tillhör bland de stora kvalitetsflyglar från Tyskland. Detta är en flygel som passar in på en större institution men även privat för den som vill ha en större flygel med stor klanglåda. En mycket rund och fyllig klang. Flygeln har sedan ca 5 år tillbaka renoverats med: Nya bas- och diskantsträngar Nya stämnaglar Genomgång av mekanik och nyligen en liten genomgång och justering av mekanik. Det ingår en vanlig transport inom Skåne med hjälp på plats, en exklusiv flygelbänk, (värde: 5000 kr) samt en leveransstämning. 1 års garanti på funktion.

Pris: 150 000 kr

 

En svart Självspelande flygel av märket Weber pianola Piano, Duo-Art, The Aeolian co, LTD från 1921 med elektroniskt luftsystem. Renoverat av Douglas Heffer i slutet på 90-talet som är Frankrikes ledande av självspelande pianon. Det är även bytt stämnaglar och nya bas- och diskantsträngar. Luftsystemet har nyligen lämnats in för restaurering med bland annat ny motor. Det kommer med ca 15 rullar. Kund får stå för vissa efterjusteringar. Flygeln säljs i befintligt skick.

Pris: 35 000 kr

 

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.